Terugblik Open Dag 18 maart

 

Thyn (onderbouw)

 

Ik vond het hartstikke leuk op de Open Dag. Ik heb de hele dag bij mijn docent Rudie (techniek) gewerkt. Werkstukjes afgemaakt en de mensen die kwamen kijken uitleg gegeven over hoe wij werken. Ook heb ik mijn ouders rondgeleid. Ik vond de keuken en het restaurant ook erg leuk. Lekker een broodje hamburger gegeten. Ik ben niet de tokkelbaan afgegaan, dat vond ik een beetje te!

 

Mijn naam is Storm, Ik ben leerling in de Tl-klas van SG Harreveld.

 

Bij de open dag was ik aanwezig op school en heb ik van alles gezien en meegemaakt! Onder anderen tokkelen van af het dak van de school en het maken van 3D modellen voor onze 3D printer. Het was een hele bijzondere ervaring. Alle leerlingen en leraren werkten samen als een geheel! iedereen vulde elkaar aan, maar bovenal was alles vooral heel erg gezellig. Naast alle gezellige en educatieve activiteiten hier op school was er ook de mogelijkheid om een rustig en sfeervol plekje op te zoeken in ons eigen restaurant, waar de CT Klas onder leiding van kok Alex, heerlijke hapjes klaar maakte zoals: sushi en kibbeling! Zelf heb ik geholpen achter de bar. Ik heb geen moment stil kunnen staan, want de opkomst was hoger dan gedacht! Heel veel mensen die toch heel even wilden kijken hoe het leven in een instelling eraan toe gaat. Minder erg als gedacht he?

 

Met vriendelijke groet,

 

Storm

 

 

 

Maatschappelijke Stage

 

Leerlingen van de AT klas hebben, in het kader van Maatschappelijke Stage, een ouderenochtend verzorgd. Zij hebben een bingo georganiseerd in het buurthuis, met prijzen die zij zelf hebben gemaakt. Ze hebben koffie en thee geserveerd en cake rondgebracht.

Na de bingo zijn de leerlingen aangeschoven bij de ouderen om te kaarten en/of rummikub te spelen.

Het was een meer dan geslaagde ochtend! De leerlingen hebben genoten en kregen complimenten van de ouderen. Zij vonden het erg gezellig en voor herhaling vatbaar!

Wij zijn enorm trots op deze leerlingen!

 

Jill van Wessel (docent)

 

 

Maatschappelijke Stage

Projectweek Pesten

 

Pesten is een probleem dat aandacht verdiend! Zo wilden wij als collega's een projectweek houden over het thema "Pesten". Het doel van de projectweek was om de leerlingen bewust te maken van de problematiek.

Een van de manieren was, dat iedere leerling zelf zijn eigen stoeptegel mocht schilderen in het teken van het thema 'pesten'.

De stoeptgels zijn vervolgens geplaatst voor de ingang van het hoofdgebouw. Zo wordt het thema voor iedereen duidelijk zichtbaar gemaakt.

 

Monique Linger (docent)

 

Pesten

 

De kinderboerderij.

 

Sinds kort werken de kinderen in de kinderboerderij. De klas van Zorg en Welzijn neemt deze taak op zich.

Ze hebben verschillende taken zoals, de dieren voeren, poep opruimen, maar voornamelijk ook veel knuffelen. De dieren zijn erg tam en komen graag bij ze.

De kinderen worden er rustig van en ze vinden er liefde en ook troost.

 

Jolein Walter

 

 

 

 

 

 

Muziekproject

 

In het kader van het 125-jarig bestaan van de Aloysius Stichting hebben wij op SG Harreveld locatie Prisma het afgelopen schooljaar met veel plezier en succes een aantal muziekworkshops georganiseerd. Vanwege het enthousiasme van zowel leerlingen als collega’s zullen we dit in het huidige schooljaar voortzetten.

In samenwerking met Bas Barnasconi, bekend van de Nederlanstalige ska-band ‘de Bazzooka’s, leren leerlingen te jammen met verschillende muziekinstrumenten. Het geheel resulteert in een song die door de jongeren zelf bedacht en uitgevoerd wordt.

 

Jolein Walter en Patricia Asmann.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


SG Harreveld

Kerkstraat 53

7135 JJ Harreveld

Tel.: 06 11 02 38 65

E-mail: sgharreveld@aloysiusstichting.nl