Wij willen vanuit wederzijdse betrokkenheid leerlingen helpen om zichzelf te kunnen zijn.

SG Harreveld Wereldkampioen Siervogels

30 januari 2019

Afdeling Dierverzorging van Scholengemeenschap Harreveld is uitgeroepen tot wereldkampioen in de categorie Siervogels op de 'Mondial' – het belangrijkste vogelfestijn ter wereld.

 

 

Twee gouden medailles

Jaarlijks komen duizenden fokkers van kooi- en volièrevogels van over de hele wereld bijeen op de Mondial om elkaar te ontmoeten, vogels te vergelijken en vogels tentoon te stellen in de hoop een prestigieuze prijs te winnen. Deze prijs wordt gezien als de ultieme bekroning van een fokseizoen. Afdeling Dierverzorging van Scholengemeenschap Harreveld mocht dit jaar maar liefst twee bekroningen in de categorie Siervogels in ontvangst nemen tijdens de wereldkampioenschappen voor volièrevogels! En hier bleef het niet bij, want de afdeling heeft daarnaast ook nog twee zilveren en twee bronzen medailles verdiend. De winnende vogels, Agaponissen, worden gehouden en gefokt op locatie in Harreveld.

 

 

Mooie samenwerking tussen leerlingen en leraar

Mathieu Blekkink, Docent Dierverzorging bij Scholengemeenschap Harreveld, glundert van oor tot oor: “Dit is een prachtig resultaat van een mooie samenwerking tussen leerlingen en leraar”. Mathieu heeft de tentoonstelling in Zwolle dit jaar twee keer bezocht, beide keren vergezeld door een enthousiaste groep leerlingen. Niet alleen Afdeling Dierverzorging, maar ook de rest van de school is apetrots. De overwinning werd dan ook goed gevierd met twee heerlijke taarten.

 

Van harte gefeliciteerd!

 

 


De link naar de huidige pagina is naar je klembord gekopieerd


Nieuwsarchief

SG Harreveld

Kerkstraat 53

7135 JJ Harreveld

Tel.: 06 11 02 38 65

E-mail: sgharreveld@aloysiusstichting.nl