Wij hebben zorg voor ieder ander, met name voor hen die het moeilijker hebben dan wijzelf en dat doen wij door volhardend te zijn in onze betrokkenheid.

CrossFit i.p.v. Fitness

01 mei 2019

Sinds 22 april beschikken Horizon Harreveld en Scholengemeenschap Harreveld op de locatie Anker over een officiële CrossFit Box. Dit is de eerste CrossFit Box in een gesloten inrichting/instelling binnen Europa (wellicht zelfs wereldwijd).

 

CrossFit is eigenlijk een combinatie van vrijwel alle sporten en het staat voor “Functionele Bewegingen die we oneindig en continue variëren terwijl we ze uitvoeren op hoge intensiteit”. We combineren oefeningen die het Uithoudingsvermogen vergroten met bijvoorbeeld Gewichtheffen/Powerliften & Gymnastische Oefeningen.

De Basis is techniek en inzet.

 

In augustus 2017 ontstond het idee om de huidige fitnessruimte om te gaan bouwen tot een CrossFit Box. In een CrossFit Box is al het “overbodige” weggelaten. Er Hangen geen spiegels en staan vrijwel geen apparaten.

 

Dankzij een fantastische samenwerking tussen de instelling en de school is de realisatie nu een feit. Beide organisaties hebben 50% van de investeringen voor hun rekening genomen en daarnaast is er ook budget vrijgemaakt om enkele groepsleiders en docenten een CrossFit Level 1 cursus aan te bieden.

CrossFit lessen zijn groepslessen. Samen met je leefgroep kun je deelnemen aan de zogenaamde Workout Of the Day (WOD). De lessen staan onder leiding van een CrossFit Trainer en ze zijn zo ingedeeld dat ze voor eenieder uitdagend zijn. Dit betekent dat de gevorderde sporter maar ook de beginner op zijn of haar eigen niveau elke oefening mee kan doen.

 

Inmiddels worden er nu al enkele maanden groepslessen aan de leefgroepen aangeboden op gezette tijden en we merken dat het een zeer populaire activiteit is

 

Voor meer informatie betreffende CrossFit, kunt u contact opnemen.

 

Sportieve groeten,

Sander Bovenlander

Docent bewegingsonderwijs

Sander.bovenlander@aloysiusstichting.nl

www.facebook.com/CrossFitHarreveld

www.crossfitharreveld.com

 

 


De link naar de huidige pagina is naar je klembord gekopieerd


Nieuwsarchief

SG Harreveld

Kerkstraat 53

7135 JJ Harreveld

Tel.: 06 11 02 38 65

E-mail: sgharreveld@aloysiusstichting.nl