Strong Viking run ‘Mud edition’ met SG Harreveld

24 april 2024

Op 20 april hebben wij met een groep van 12 jongeren en 7 docenten meegedaan aan één van de zwaarste edities van de Strong Viking run bij de Berendonck in Wijchen.

Als je hoofd wilt opgeven, kan je lichaam nog verder

Weken geleden begonnen we met een fanatiek groepje meiden te sporten en we wilden een mooi doel hebben om naar toe te werken. De Viking Run was perfect! Wij zijn gaan hardlopen in combinatie met cardio- en krachttraining en zijn met elkaar ook mentaal aan de slag gegaan. Het gaat over het aanvoelen van je grenzen en deze weten te verleggen.
 

Ons idee werd bekend en meerdere jongeren wilden meedoen. Zij sloten aan bij de trainingen en werden in een korte tijd fysiek en mentaal (zo goed mogelijk) voorbereid.

Grote overwinning

De natuurelementen waren ons in Wijchen allerminst goed gezind door de vele regen en de gure wind. Waar je normaal op verschillende paden goed kunt hardlopen was het nu oppassen geblazen dat je niet bleef vastzitten in 20 cm hoge en dikke modder. Daarnaast zakte je in de modderbaden, waar je doorheen moest ploeteren, in plaats van een halve meter soms wel een meter weg. Het was dus echt bikkelen, klappertanden, mopperen en soms schreeuwend over obstakels en door het koude water heen. Sommigen zelfs zonder schoenen. Juist hierdoor kwam er bij onze strijders een enorme ‘oerkracht’ naar boven en voelde de finish als een nog grotere overwinning!

Saamhorigheid 

De jongeren hebben het samen gedaan, elkaar geholpen en gemotiveerd en waren verrast over de saamhorigheid en behulpzaamheid van anderen. Alleen hierom al was dit een geslaagde dag met alleen maar winnaars! Wij zijn ontzettend trots op de jongeren van SG Harreveld en dankbaar dat wij dit met hen samen mochten ervaren!

 

 Nieuwsarchief